tiistai 29. maaliskuuta 2011

Neiti Etsivä ja Hevossaaren haamut

Paula, Bess ja George on kutsuttu ihanaan lomakylään kokonaiseksi viikoksi. Kristallinkirkas järvi ja raikkaat mäntymetsät kutsuvat kanootti-ja ratsastusretkille, ja päärakennuksen ruokasali houkuttelee herkkuineen - erityisesti Bessiä. Lepolomahaaveet haipuvat kuitenkin jo tulopäivänä, kun paljstuu, että kylässä riehuu kiusantekijä. Mökit joutuvt ilkivallan kohteeksi ja öinen häirintä piinaa lomavieraita. Järven keskellä sijaitsevasta Hevossaaresta kerrotaan kammottavia kummitustarinoita ja kun saaresta lentää luoti kohti kanoottiretkeläisiä, päättää Neiti Etsivä ryhtyä tutkimuksiin.
Varoituksista huolimatta tyttökolmikko uskaltautuu retkelle Hevossaareen, josta Paula uskoo ratkaisun löytyvän. Saaressa on rapistunut autiotalo, jossa merkeistä päätellen joku käy salaa. Kotimatkalle lähtevät tytöt huomaavat kauhukseen kanoottinsa kadonneen, joten heidän on pakko viettää sateinan myrsky-yö autiotalon varjoissa. Mutta eihän haamuja ole olemassakaan, vai mitä, Bess?


Neiti Etsivä ja ankkurin arvoitus
Neiti etsivä saa kirjeen, jossa kerrotaan, eetä hän on voittanut erään kilpailun pääpalkintona viikon loman Bahama-saarilla. Merkillistä vain, ettei Paula lainkaan ole osallistunut kilpailuun, ja vielä ihmeellisempää että hänen isänsä asianajaja Carson Drew saa selvitettäväkseen veneen katoamistapauksen, ja veneen omistajaksi osoittautuvat lomakylän omistajat.
Tapahtumat siirtyvät Floridan kautta Bahamasaarille, missä kuvaan tulevat kultainen medaljonki ja tarinat merirosvojen aarteesta. Myös häikäilemättömät rikolliset ovat saaneet niistä vihiä, ja tapahtumat kärjistyvät huippuunsa Ankkurissaaren lomakylässä, missä Paula ystävineen joutuu hengenvaaraan ajaessaan vihollista takaa....

Tekstit kirjojen takakannesta.

Ja sitten vähän muuta: David Foenkinos, Nainen, jonka nimi on Nathalie.

Virkistävän erilainen luettava. Unenomainen tunnelma, raikas, jäi mukava jälkimaku. Suosittelen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti