sunnuntai 3. huhtikuuta 2011

Käsitöitäkin on tehty, mutta kuvaa nyt sitten mustaa neuletta tässä sumussa. Voitte hyvin kuvitella miten hyvin kuvasta saa selvää. Yritetään uudelleen kunhan aurinko paistaa.

Lukea voi sumussakin:

Neiti Etsivä ja luolan arvoitus

Kun Paula, Bess ja George palaavat kaupungilta ostosretkeltä, junassa tapahtuu kummia: vastapäinen tyttö pyörtyy yhtäkkiä ja tuntematon mies puhuttelee Paulaa, luullen tätä toiseksi! River Heightsin tytöt auttavat pyörtynyttä Joannea ja saavat kuulla, että tytön koti, Punaisen veräjän maatila on varassa joutua myydyksi. Neiti Etsivä ja hänen ystävänsä päättävät lähtea Joannen ja tämän isoäidin avuksi.
Maatilan mailla telttailee merkillinen lahko, Mustan käärmeen yhdyskunta. Sen jäsenet käyttävät läheistä luolaa salaperäisiin tarkoituksiinsa ja liehuvat valkoisssa viitoissa öisin. Peloton Paula haistaa palaneen käryä ja päättää ryhtyä tutkimaan lahkolaisia vähän lähemmin.... (takakansi)


Neiti Etsivä ja naukuva arvoitus

Paulan isä on saanut kolme vapaalippua River Heightissä järjestettävään suureen kissanayttelyyn ja lahjoittaa ne Paulalle ja tämän ystäville Georgelle ja Bessille. Kaikki ei mene suunnitelmien mukaan, vaan persialaisia kissoja alkaa kadota. Miten tämä liittyy Lontoossa tehtyyn timanttiryöstöön? Onneksi Paula selvittää tapauksen jälleen...





Jansson, Anna Vaiteliaat Jumalat
Tavoilleni uskollisena luen sarjoja takaperin. Nyt on vuorossa Janssonin ensimmäinen Maria Wern dekkari. En ole erityisen vaikuttunut, runsaat viittaukset muinaisiin jumaltaruihin olivat mielestäni liian ylenpalttisia ja hallitsevia. Toki ne tukivat juonen kehitystä ja selittivät osaltaan tapahtumia, mutta välillä tuntui vähän raskaalta. Mutta nyt on  myös sarjan alku luettu ja viittaukset myöhemmissä teoksissa selvitetty!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti