sunnuntai 20. maaliskuuta 2011

Taas kaksi!


Neiti Etsivä ja purppurakäden salaisuus

Washingtonin taidemaailmassa kuohuu, kun maya-intiaanien äärettömän arvokas kuningasveistos katoaa Beech Hillin museosta. Ryöstöpaikalta löytyy muinaisin kirjoitusmerkein tehty viesti, jota koristaa verenpunainen kämmenjälki. Viestin sanoma on selvä: kauhea kuolema sille, joka yrittää löytää veistoksen! Onneksi museonjohtaja Susan Caldwell tuntee Carson Drewin, jonka salapoliisitytär Paula ottaa tapauksen tutkittavakseen .
Paula, Bess ja George saavat pian huomata, että intiaanien vanhat taideaarteet kiinnnostavat yllättävän monia museo-ja taidepiireissä - ja kiihkeästi kiinnostavatkin. Lusikkansa soppaan työntää vielä Meksikon konsulaatin komea kulttuuriattasea, Alejandro del Rio, onka mielestä kuningas Pacalin muotokuvan ainoa oikea paikka olisi sen alkuperäinen kotimaa. Mutta Neiti Etsivää eivät kermaisevatkaan uhkaukset pelota, vaan hän käy rohkeasti konnajahtiin!Neiti Etsivä ja peililahden salaisuus

Neiti Etsivä ja hänen ystävänsä Bess ja George matkustavat Paulan tädin huvilalle lomaa viettämään ja samalla rakaisemaan järven päällä liukuvan naisen arvoitusta. Matkalla Paula sekoitetaan toiseen henkilöön, joka on pettänyt lomanviettäjiä, ja hänet melkein pidätetään. Perillä Peililahdella tapahtuu kummia: läpikuultavaan vihreää valoa hehkuva olento uhkailee tyttöjä metsän keskellä. Neiti Etsivä saa huomata, että kun ratkaisee yhden arvoituksen, se helpottaa myös toisen selvittämistä.

Ja samalla on hyvä edistää käsitöitä: Tylsä sileä vartalo-osa edistyy aivan huomaamatta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti