perjantai 11. maaliskuuta 2011

Nuorisokirjoja edelleen

Neiti Etsivä ja Kolibrikukkulan aarre

Paula Drew ystävineen lähtee isänsä pyynnöstä luetteloimaan erään asumattoman talon sisältöä. Tehtävä saa ylimääräistä hohtoa, sillä he tupsahtavt keskelle vauhdikkaita kantrifestivaaleja. Koko Bear Hollow kuhisee bluegrass-yhtyeitä sekä harrastajia, ja erityisesti kylän oma kyky Sassy Brandon Kantrityttöineen villitsee kaikki. Paula, Bess ja George tutustuvat tyttöihin ja huolestuvat kovasti, kun Brandonien vanha talo viehättävällä Kolibrikukkulalla poltetaan maan tasalle. Vielä kun Sassylta varastetaan arvokas viulu, jonka hän on perinyt isoäidiltään, on Neiti Etsivän aika ryhtyä selvittämään asiaa!
Neiti Etsivä ja Kalliovuorten arvoitus

Paula päättää lähteä ystäviensä Bessin ja Georgen kanssa lomalle Kalliovuorillle, Seven Rocksin pikkukaupunkiin. Ystävyksillä on mielessään vain patikkaretket upeassa luonnossa ja kuuluisat Kaasulyhtyillan tanssiaiset, mutta pian he huomaavat olevansa jälleen kerran todistamassa outoja tapahtumia.
Kuka on eläinkeskuksen tihutöiden takana? Onko se salaperäinen Kissamies vain Jesse McKay, eläinkeskuksen apulainen, jonka menneisyyteen liittyy jotain hämärää. Entä mitä merkitsevät huhut suljetun hopeakaivoksen haamusta?
Juuri kun arvoitusten vyyhti on selviämässä Neiti Eysivä joutuu pulaan - vangiksi kaukaiseen metsästysmajaan...Neiti Etsivä ja kulta-aarre

Neiti Etsivä löytää sattumalta salalokeron, jonka pohjalla on arvoituksellinen kartta. Kartan avulla hän ryhtyy jäljittämään kulta-aarretta saadakseen sen oikeille perijöilleen, nuorelle leskiäidille ja tämän pikkupojalle. Tilannetta sotkee kaupunkia kuohuttava murtoaalto, jonka uhreiksi joutuvat niin Bess Marvin kuin Paulakin.
Tytöt joutuvat keräämään kaiken rohkeutensa tunkeutuessaan hyytävälle hautausmaalle, autioon kartanoon ja maanalaisiin käytäviin. Kaiken kukkuraksi on selvitettävä miten juttuun punoutuvat muinaiset orjat, herttainen antiikkikauppias sekä hämärä hautakammio...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti