lauantai 26. helmikuuta 2011

Taas satsí Neiti Etsiviä

Neiti Etsivä ja kadonneen elokuvan arvoitus


Ystävykset Paula, George ja Bess ovat matkustaneet Martha's Vineyarding elokuvajuhlille rentoutumaan ja nauttimaan vanhoista elokuvaharvinaisuuksista. Huviretki muuttaa kuitenkin pian luonnettaan, kun heti avajaisnäytösessä tapahtu kummia: Illan esitys katkeaa korviahuumaavaan pamahdukseen ennen kuin on kunnolla ehtinyt alkaakaan. Kohta huomataan, että ohjaajasuuruus Joseph Blockinn mestariteos on varastettu!
Kadonneen elokuvan ja sen ohjaajan ympärille kietoutuu kutkuttavan jännittävä arvoitus, jonka tutkimuksista paula ei selviä ilman vaaratilanteita. Joku haluaisi selvästikin leikata Paulan pois kuvasta!


Neiti Etsivä ja jälkiä tuhkassa

River Heightsin suositussa monitoimitalossa kaikenikäiset ovat voineet kokoontua ja harrastaa. Nyt talo on kuitenkin jouduttu sulkemaan tuhoisan tulipalon takia, ja huolestuneet kaupunkilaiset päättävät järjestää hyväntekeväisyystempauksen talon korjausrahaston kartuttamiseksi. Ohjelmaan kuuluu muun muassa karaokeilta, myyjäisiä ja autonpesua, innokkaina vapaaehtoisina Paula, Bess ja George. Vähitellen Paulasta alkaa näyttää siltä, että joku yrittää sabotoida varojenkeruuta. Savupommit räjähtelevät ja uhkaavia tilanteita riittää. Olisiko tulipalo sittenkin ollut tahallaan sytytetty?

Kun Paula joutuu vakavaan vaaraan kaupungin kierrätyskeskuksessa ja karaokeilta kääntyy kauhuksi, on Neiti Etsivän pakko ryhtyä tositoimiin arvoituksen selvittämiseksiNeiti Etisvä ja mustaviittainen ratsastaja

Neiti Etsivä saa tutustua kilparatsastuksen kiehtovaan, mutta kaikkea muuta kuin harmittomaan maailmaan. Paulan ja Bessin vanha koulutoveri Colleen on kasvattanut tammavarsastaan erittäin lupaavan kilpailijan. Nightingalea ihailee myös nuori Marisa San Marcos, joka tekisi mitä tahansa ssaadakseen sen omakseen. Yhtäkkiä tamma saa ankaria vatsavaivoja, onko sen heinien joukkoon joutunut jotakin myrkyllistä? Entä miksi se alkaa selittämättömästi ontua? Tahtooko joku tahallaan vahingoittaa Colleenin upeaa ratsua?

Onneksi hevonen kuitenkin on kunnossa, kun on aika osallistua Keskilännen kansainväliseen hevosnäyttelyyn. Tällä kertaa sillä onkin mukanaan kaksi pätevää henkivartijaa: Paula ja Bess. Onneksi on, sillä tihutyöt sen kuin jatkuvat. Oman säväyksensä tapahtumiin tuo Halloween- ja ratkaiseva ratsastus kimaltelevissa naamiaisasuissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti