maanantai 15. marraskuuta 2010

Katherine Neville:Kahdeksan

" New York 1972. Nuori ja etevä tietokoneasiantuntija Katherine Velis saa työkomennuksen Algeriaan. Ennen matkaa selvänäkijä ennustaa hönen joutuvan suureen vaaraan. Katherine ei ota ennustusta vakavasti, mutta pian hänen lähipiirissään sattuu kaksi kuolemantapausta. Liittyvätkö ne jotenkin Katherineen? Ja miksi eräs antiikkikauppias pyytää häntä etsimään Algeriasta ikivanhan shakkipelin osia?

Etelä-Ranska, 1790. Montglanen nunnaluostarin uumeniin on kätketty shakkipeli, joka antaa pelaajalleen rajattoman vallan. Pelin voima kuitenkin toimii vain, jos kaikki osat ovat tallella. Väärissä käsissä peli voisi saada tuhoa aikaan, joten nunnat hajaantuvat eri puolille maailmaa piilottamaan shakkinappuloita. Ranskan vallankumous kuohuu, ja Montglanen shakkipeli kiinnostaa monia...

Katherine Neville on punonut arvoituksellisen shakkipelin ympärille henkeäsalpaavan jännitystarinan. Salaperäinen ja vauhdikas romaani suorastaan vilisee numerosymboliikkaa, historiallisia arvoituksia ja ratkaistavia koodeja.
"
Oli tämä melkoinen keitos: aineksia vaikka mihin, mutta 667 sivua (onkohan englanninkielisessä teoksessa 666?) ehtii kulua eikä oikein lähde tarina lentoon. Tarina etenee sekä 1972 että 1790 vuodessa, ja molemmissa ajoissa liikkuu paljon historian ihmisiä Napoleonista Gaddafiin. En paljasta juonta, mutta päätkseen tämä aikuisten satu saadaan, asiaan kuuluvien mutkien jälkeen, eikä loppuratkaisu jää auki.

Ei mitään järisyttävää kirjallisuutta, mutta viihdyttävää kyllä Dan Brown genreen mieltyneille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti