lauantai 31. joulukuuta 2011

Missä mennään nyt, 2011 lopussa?

Voi jestas tämän bloggerin kanssa: kuvat pitää ladata kolmeen kertaan, ja tekstit  pitää kirjoittaa kahdesti, eikä vieläkään voi olla varma minne mikäkin tulee....
Mutta mukavampiin asioihin:
Ensinnäkin valmis työ:
Tytär bongasi alesta ruskean toppatakin, ja vanhat asusteet nyt ei mitenkään sopineet. Siis äiti hommiin ja pipon tekoon: Malliksi kelpasi perinteinen palmikko ja langaksi 7 veljestä. Tupsun saa tyttö tehdä itse. Mukana keskeneräinenkin pipo, tulossa itselleni, samalla mallilla.
 
Punainen huivi odottaa pingottamista, joten sain itseltäni luvan aloittaa uuden huivin. Malli on jo aloittamista odottanut Rocky Island. Lanka The Knitting Goddess Merino/silk/Alpakka lace-vahvuisena (50g = 700m). Tosi höttöistä neulottavaa, varsinkin kun mallissa tapahtuu molemmilla kerroksilla. Mutta ihana tästä tulee!

Jäin punaista huiviani neuloessani koukkuun ihanaan väriin, ja sitä siis piti saada lisää. Malliksi valikoitui kovasti suosittu Dahlia Interweave Knits syksyn 2011 numerosta. Lankana Dropsin Baby Alpaca Silk. Hihat hieman epäilyttävät, mutta jos niitä hieman modaisi
Yhteensä vuonna 2011 käytin lankaa 6 044g, ja uutta kertyi kaappeihin 38kg (krhmmm, en nyt keksi mitään hyvää selitystä tuohon). Osaltaan valmistuneiden pieni määrä selittyy sillä, että lasken työn valmiiksi vasta sitten, kun se on pitokuntoinen. Ja lankojen päättely, pingottaminen ja nappien valinta ovat useasti osoittautuneet erittäin hankaliksi vaiheiksi. Nytkin tuossa sohvan vieressä on useampi työ odottamassa pingotusta. Ensi vuoden saldoon vain, sinne mahtuu!

Henkisiä harrasteitakin on edistetty kuluvana vuonna: olen lukenut 140 kirjaa, yhteensä 40466 sivua. Tämä tekee noin 110 sivua päivässä, mikä on himpun verran vähemmän kuin edellisenä vuonna, mutta elämä on.

Tavoitteita ensi vuodelle? En kovin paljon halua etukäteen suunnitella näissä harrastusasioissa, mutta ainakin tuota valmistuneiden/hankintojen suhdetta voisi yrittää parantaa. Samoin haluaisin lukea enemmän, mutta vuorokaudessa on vain se 24h, ja jotakin pitäisi sitten karsia. Aika  näyttää, en ota paineita.

ERITTÄIN ONNEKASTA UUTTA VUOTTA KAIKILLE!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti