sunnuntai 31. heinäkuuta 2011

Ihanaa, lettejä, ihanaa!

Tykkään tosi paljon neuloa palmikoita, lettejä ja muita pintaneuleita, mutta niistä tuppaa tulemaan usein aika paksuja lopputuotteita, mikä ei sitten käytössä ole aina kovin mukavaa. Mutta joskus täytyy kerta kaikkiaan saada tehdä mitä haluaa, ja nyt valinta on tämä:
Uusimmasta Modasta hupullinen neuletakki.
Lankana Dropsin Nepal, jota ei tarvittavaa määrää löytynyt kuin beigenä, mutta kyllä sekin sopii. (Huom! en siis hankkinut tätä varten lankaa, vaan otin varastosta. Piste minulle!)
Neuleen teen kuten aina ilman sivusaumoja, joten kerroksella riittää pituutta. Tämä työ tuntee myös nimen KyJy 17.

Pitkään arvoin tämän mallin ja Lovejoyn välillä, mutta tähän malliin tiheys sopi paremmin, joten Lovejoy jää tehtäväksi joskus myöhemmin.


Samassa kuvassa myös Nalle Mustikasta villasukat, KyJy 18.

Ja nyt jatkamaan palmikoita, hyvää viikonloppua kaikille!

torstai 28. heinäkuuta 2011

KyJy 16


Reippaasti Silmu-langan kimppuun: KyJy 16, naisen villatakki. Lanka on pehmoista, mutta koska se ei ole sileää, se on inhottavaa neuloa. Koko ajan lankaa saa nykiä kerältä, ja puikoilla 7 neulominen ei kuulu lempihommiini. Villatakista tulee kuitenkin mukavan oloinen, ja tälle on ensi talveksi takuulla käyttöä toimistolla. Yritän neuloa kerän päivässä, jotta edistyisi eikä jäisi KyJy laatikon alimmaiseksi.

Vielä kahdeksan aloitettavaa jäljellä. Hmm....


maanantai 25. heinäkuuta 2011

KyJy-materiaalia

Paikallisesta halpa-hallista hankin hieman lankaa, koska se uhkasi loppua:

-  1kg Novitan syysuutuutta Silmua.
Villatakki on suunnitelmissa, mutta koska malli on vielä auki, niin hankin niin että ainakin riittää - Novitan ohjeissa näytti olevan 500g riittävä määrä

- Puro Batik-lankaa, kahta värisävyä. Tyttären kestokärttäysväriä 5 kerää ja sinistä 6.
Nämä eivät välttämättä osallistu KyJyyn

- Novitan Nalle mustikka: sukkia tulee, kunhan kielot poistuvat puikoilta



Ai ei ne olleetkaan ne langat jotka uhkasivat loppua, vaan puikot?!?!?!?!?
Miten minä nyt niin väärin mahdoin muistaa ... :-)

sunnuntai 24. heinäkuuta 2011

KyJyt 14 ja 15

Kahden viikon lomapätkä alkoi. Odotettavissa neulontaa ja kirjapinojen läpikäyntiä (ja toivottavasti myös niiden mataloitumista). Katsotaan nyt sitten mihin KyJyihin tartun. Mennään fiiliksen mukaan.

Kävin siskoni kanssa viikko sitten Oulunkylässä, ja hyllyssä näin kauniin ruskeaa Bommix Bamboo lankaa. Mallista ei ollut hajuakaan, mutta illalla blogeja selaillessani törmäsin Modan malliin, ja eikun silmukoita luomaan:

Syntyi Kyjy 14: Pikkujakku ruskeasta Bommix Bamboo langasta. Ohje Moda 3/3011. Tulossa lyhyet hihat ja muuten vähän ohjetta pidempi.


Oikeassa yläkulmassa KyJy 15:
Alennuksesta ostettu Novita Nalle Kukkaketo- lanka Kielo värityksellä houkutteli tyttären toivomaan sukkia. Koska KyJy 11 oli juuri saatu päätökseen ja sopivat puikot siis vapaat, niin tytär saa haluamansa.



Nyt joku leffa koneeseen ja KyJyjä edistämään. Vielä yhdeksän aloitusta olisi tarpeen, osaan on jo idea...

perjantai 15. heinäkuuta 2011

Edistymistä havaittavissa

Nyt on taas se aika, jolloin työkiireet rajoittavat harrastustoimintaa. Käytännössä uusia KyJy-töitä ei ehdi aloittamaan, mutta jo aloitttuja ehtii silloin tällöin edistämään.
Aloituskuvien jälkeen on tapahtunut seuraavaa:

Kuva ylhäältä vasemmalta alkaen:

KyJy 7: Lila kesätoppi:
yksi kerä selätetty, toinen juuri aloitettu
KyJy 13: Beige kesäpaita:
Päätinkin tehdä raidallisen
KyJy 10: Rusettivillis
Aivotonta neulontaa, sileää riittää
KyJy 4: Fabel sukat
taitaa tulla naisten koko...
KyJy 11: Nalle sukat
lanka loppuu ihan justiinsa, ja saan tämän valmiiksi


Viikonloppunakin on todennäköisesti sen verran hässäkkää, että KyJy 14 ei luultavasti näe vielä päivänvaloa. Mutta ensi viikon puolivälissä alkaa kesäloma!

sunnuntai 10. heinäkuuta 2011

KyJyt 11-13

Viikolla ei ole ehtinyt tänne kirjoitella, mutta iltaisin onneksi sentään jotakin neulomaan:
KyJy 11 ja KyJy 12:

STICKA lehdesta 6/2011 neulottu puuvillajakku.
Miehusta tehdään etu-ja takakappaleet yhdessä, joten kerroksella riittää pituutta, mutta simppeli pitsineule auttaa tylsyyden voittamisessa.

Toisena kyjynä on eilen illalla aloitetut sukat Nalle langasta. Lanka on purettu pojan käyttämättömästä villapaidasta, tässä on menossa hihat. Toiseenkin pariin irtoaa langat, kunhan purkuprojekti etenee.
Jätkän koivet on tätä nykyä jo sitä kokoa, että molemmat parit saavat oman KyJy numeron...




KyJy 13:
Eilen illalla aloitettu kesäpusero, ylhäältä alaspäin malli, kehitttelen eteenpäin sitä mukaa kun senttejä tulee lisää. Lankana jotakin ikivanhaa Novitan pussilankaa ajalta kivi ja kirves. Tarkoituksena oli aloittaa merihenkinen sini-valkoinen pusero kotiväki langasta, mutta en löytänyt kotiväki-varastoani mistään. Ei voi pahvilaatikollinen lankaa mihinkään hävitä! Etsinnät jatkuu...

sunnuntai 3. heinäkuuta 2011

Lisää, lisää!

KyJy 9: Patalappuja toisesta vironvillakerästä. Tästä en kokeillut edes sukkia ennen patalapputuomiota, mikä osoittautui hyväksi ratkaisuksi. Langassa oli niin ohuita kohtia, ettei niitä olisi voinut sukkaan käyttää. 100g kerästä tulee kaksi kunnon kokoista lappua kaksinkertaisella langalla, ja kun nämä käyvät kerran pesukoneessa, tulee sopivan tiivistä jälkeä. Aloitin nämä eilen uintireissulla vahtiessani mukuloiden uintia, ja tein ne illalla myös valmiiksi.
Tarkemmin sitten valmiita-postauksessa myöhemmin




En minä montaa pientä jaksanut aloittaa, vaan taas yksi isompi työ poltteli aloituslistalla:

KyJy 10: Rusettivillatakki 3/2011 Modasta.
Lankana Schoppel Wollen tweed, jonka valmistus on lopetettu mutta jota olen onneksi jemmannut jonkin verran. Kuvasta ei oikein erota, mutta väri on musta, jossa on pieniä väritipluja, pääosin mintun ja keltaisen värisiä. Sen lisäksi lanka on ihanan pehmeää.







Ensi viikolla ilmestyvät uusi Moda ja Novita, joten ehkä odottelen niiden selailua ennen uusien KyJy:n aloittamista. Siihen asti edistämään nykyisiä kahdeksaa keskeneräistä!